Creeaza cont la Unibet
Pariuri Sportive - cote si noutati - www.pariurisportive.com

Pe ce se bazeaza predictiile in fotbal?

Astazi, modele matematice joaca un rol important īn predictiile de fotbal. Casele de pariuri, tipsterii si expertii folosesc aceste modele pentru a estima un rezultat posibil al jocurilor de fotbal si pentru a oferi diferite sfaturi de pariuri. De ani de zile, cele mai populare modele matematice s-au bazat pe distributia de probabilitate al modelului Poisson.

In prezent multe modele de predictii folosesc metoda avansata Poisson, care, spre deosebire de cel vechi, tine seama de dependenta reciproca dintre echipele adversare.

Metoda bine cunoscuta a lui Maher a introdus modelul Poisson, care ia in calcul abilitatile de atac si de aparare, avantajul meciului jucat acasa īn predictiile de fotbal. Modelul cel vechi al lui Poisson era insa incomplet pentru ca presupunea ca adversarii nu influenteaza rezultatul jocului. Cu alte cuvinte, numarul de goluri care urmeaza sa fie marcate de fiecare echipa depinde numai de competentele echipei respective si nu depinde de abilitatile adversarului.

Cu toate acestea, este clar ca atunci cānd o echipa puternica joaca īmpotriva unei echipe slabe, exista efectul subestimarii adversarului. Si invers, o echipa slaba, de obicei, joaca mai bine īmpotriva unei echipe mai puternice decāt ea īnsusi.
Aceasta dependenta reciproca īntre adversari a fost luata īn considerare pentru a oferii predictii mai exacte.

No feedback yet