Creeaza cont la Unibet
Pariuri Sportive - cote si noutati - www.pariurisportive.com

Dependenta de pariurile sportive: cum sa previi, cum sa combati

Fie ca ne place, fie ca nu, pariurile sportive, ca orice alt joc de noroc, pot cauza dependenta, aceasta fiind extrem de periculoasa si daunatoare in multe cazuri. Si cu toate ca multi dintre voi veti spune ca asa ceva nu vi se poate intampla tocmai voua si ca sunteti in perfect control asupra banilor pe care ii pariati, cu totii trebuie sa stiti si sa stim cum sa prevenim si cum sa combatem dependenta fata de pariurile sportive.

In primul rand, asa cum este logic si normal in cazul fiecarei "boli" sau dependente, este foarte important sa prevenim instalare acesteia. Pentru a face acest lucru, trebuie sa tineti cont de o serie de sfaturi, precum acestea:

1. Fixati-va bugete de pariuri zilnice, saptamanale si lunare peste care sa nu treceti niciodata!

2. Stabiliti perioade de timp fixe in care sa pariati, fie zilnice, fie saptamanale! Este ideal ca aceste perioade de timp sa nu depaseasca doua sau trei ore zilnic sau 15-20 de ore saptamanal.

3. Nu va ganditi la pariuri ca la o afacere, ci ca la un hobby!

4. Nu uitati ca pariurile sportive online sau de altfel trebuie sa fie in primul rand o activitate de petrecere a timpului liber, si nu o activitate care sa va ocupe tot timpul!

5. Nu neglijati cariera, scoala, familia sau prietenii in favoarea pariurilor sportive!

In cazul in care nenorocirea s-a intamplat insa, iar dependenta s-a instalat, nu disperati pentru ca nu este totul pierdut. Asa cum se intampla si cu dependentele mai grave, precum drogurile sau alcoolul, exista remedii, dar lupta va fi una lunga si grea.

1. Acceptati faptul ca aveti o problema! Primul pas in indreptarea oricarei greseli este recunoasterea acesteia, iar daca o sa va incapatanati sa spuneti si sa aratati ca nu aveti o problema atunci cand acest lucru este clar pentru toata lumea, o sa va faceti mai mult rau!

2. Cereti ajutorul cuiva din exterior! Fie ca este vorba de un cunoscut, un prieten, o ruda, un coleg sau chiar un psiholog, in 90 la suta din cazuri nu va veti putea opri de unii singuri si veti avea nevoie de cineva care sa va impinga la spate.

3. Intrerupeti pariurile cu totul! Cea mai buna metoda de a scapa de o dependenta este sa taiati raul de la radacina si sa opriti cu totul si brusc activitatea care va face sa pierdeti bani si foarte mult timp.

No feedback yet