Pariuri Jocurile Olimpice 2012: scrima, spada feminin, individual si echipe

Nota articolului: 9.6 / 10 din 3 voturi

Cam pe oriunde ne-am uita si orice „specialisti” am asculta, vom ajunge la concluzia ca sperantele Romaniei la medalii, si mai ales la titluri, la Jocurile Olimpice din aceasta vara sunt limitate.

Cu toate acestea, exista cateva discipline (care se pot numara pe degetele de la o mana, din nefericire), in care sportivii si sportivele de la noi pornesc ca favoriti si favorite, si nu ca outsideri si outsidere.

Poate concursurile in care ne punem cele mai multe sperante sunt cele de spada feminin din cadrul competitiilor de scrima, acolo unde avem sanse bune la aur atat la echipe, cat si la individual. Sa vedem care sunt cotele oferite de casa de pariuri online Unibet pentru triumful fetelor noastre si cine sunt cele mai periculoase oponente ale acestora.

Favorite spada feminin, individual

  • Yujie Sun – cota 3,50
  • Na Li – 4,00
  • Ana-Maria Branza – 4,75
  • Simona Gherman – 5,25
  • Anca Maroiu – 5,25

Forta lotului nostru de spada se vede din aceste cote oferite de Unibet, trei dintre primele cinci favorite la aur la individual fiind romance. Acestea sunt foarte apropiate valoric, dar vor avea batai de cap in primul rand cu asiaticele Sun si Li.

Prima dintre cele doua are doar 20 de ani si nu are un palmares extraordinar pana acum, dar este vazuta de specialistii acestui sport ca o sportiva de mare viitor, capabila de o performanta imensa chiar la Londra.

Li, pe de alta parte, este o sportiva cu o vasta experienta, avand 31 de ani si doua titluri mondiale la activ. Daca vorbim insa de carti de vizita, romanca Branza sta chiar mai bine, aceasta avand doua titluri mondiale in palmares, plus alte doua medalii de bronz la campionatele lumii si un titlu de vicecampioana olimpica.

Favorite spada feminin, echipe

  • Romania – cota 1,80
  • China – 3,80
  • Italia – 5,75
  • Rusia – 10,00

Fetele noastre de aur sunt campioanele mondiale en-titre si nu par sa aiba cum sa rateze titlul olimpic din acest an, desi din echipa Chinei fac parte Sun si Li. Branza, Gherman si Maroiu sunt trei sportive de mare valoare, iar Loredana Dinu este si ea capabila sa se ridice la nivelul coechipierelor ei.

De altfel, unitatea si echilibrul echipei sunt principalele atuuri ale romancelor, China si Italia bazandu-se mai degraba pe individualitati. In alta ordine de idei, scrima este o disciplina imprevizibila la Jocurile Olimpice si ierarhiile se pot rasturna oricand, asa ca nu trebuie sa fim prea siguri pe aceasta medalie de aur.

 

S-ar putea sa-ti placa si:

Comentariile sunt inchise.