Oltchim – Hypo si Krim – Jolidon, in prima etapa a grupelor Ligii la handbal feminin

Nota articolului: 9.6 / 10 din 3 voturi

Chiar daca perspectivele erau sumbre pentru handbalul romanesc feminin in urma cu doar cateva saptamani, din cauza problemelor financiare de la combinatul Oltchim, totul s-a sfarsit cu bine si putem spune ca pornim la drumul Ligii Campionilor mai increzatori ca niciodata.

Si asta nu doar pentru ca bookmakerii le vad pe campioanele noastre printre marile favorite la castigarea trofeului din acest sezon, dar si deoarece pentru prima oara in istorie avem doua echipe in grupele Champions League.

Si Oltchim, si Jolidon Cluj debuteaza duminica seara in grupe, dar campioana si vicecampioana abordeaza meciurile din pozitii diametral opuse.

1. Oltchim – Hypo – analiza meci si cote pariuri

Favorita. Mare favorita. Favorita certa. Asa poate fi caracterizata echipa Oltchimului inaintea partidei cu Hypo, cotele la victorie de la Unibet spunand totul (1,10 – 9,00).

Campioana Austriei este o echipa cu mare traditie in handbalul european, dar din nefericire pentru ea este acum departe, atat din punct de vedere financiar, cat si sportiv de „trupa de soc” care castiga patru Ligi ale Campionilor intre 1994 si 2000.

De partea cealalta, Oltchim n-are inca niciun trofeu de aceasta amploare in palmares, dar simpla lecturare a lotului din acest moment poate cauza ameteli. Bulatovic, Barbosa, Pineau, Managarova, Ungureanu sunt doar cateva din jucatoarele fenomenale de la Valcea, ca sa nu mai spunem de Cristina Neagu, cea care tocmai a revenit pe teren dupa o lunga pauza.

Pontul nostru: 1 pauza/1 final – cota 1,25

2. Krim Ljubljana – U Jolidon Cluj

Si vicecampioanele Romaniei dau piept cu o echipa cu mare traditie in Europa care nu mai este chiar ce a fost, dar situatia de la Cluj este cu totul distincta decat cea de la Valcea. Astfel, si aici sunt graitoare cotele la victorie oferite de Unibet, cu un minuscul 1,12 pentru Krim si un gigant 8,25 pentru Jolidon.

Universitarele din Cluj nu stau deloc bine la capitolul experienta internationala, dar nici valoarea pura a lotului nu este chiar la inaltime. Cu toate acestea, jucatoare precum Mihaela Senocico, Carmen Cartas, Florina Chintoan si Clara Vadineanu sunt oricand capabile de evolutii mari, chiar si in fata unei echipe precum Krim.

Sa vorbim insa putin si despre Krim-ul actual. Aceasta continua sa domine campionatul Sloveniei, nereusind insa sa mai depaseasca prima faza a grupelor in ultimele patru sezoane. Lotul este acum clar mai tare ca in ultimii ani, cu nume ca Bodnieva, Piedade, Grubisic, Penezic si Vergeliuk dandu-le cu siguranta fiori elevelor lui Gheorghe Covaciu.

De pariat: 1 pauza/1 final – cota 1,27

S-ar putea sa-ti placa si:

Comentariile sunt inchise.