Romania – Olanda, derby-ul grupei D preliminare pentru Cupa Mondiala 2014

Nota articolului: 9.6 / 10 din 3 voturi

Dupa campanii dezastruoase de calificare la Mondialul din 2010 si la Europeanul din 2012, foarte putini se mai asteptau ca Romania sa renasca din propria cenusa, mai ales cu un lot „prafuit”, fara jucatori importanti in campionate puternice.

Cu toate acestea, debutul grupei de calificare pentru Rio 2014 a fost unul excelent, iar „tricolorii” se regasesc dupa doar trei partide in postura de favoriti la locul doi. Trei victorii, sapte goluri marcate, niciunul primit, iar Brazilia pare mai aproape ca niciodata.

Romanii pot visa chiar la primul loc in grupa, dar pentru aceasta au nevoie de un rezultat bun astazi, pe National Arena, impotriva Olandei. „Portocala” a luat un start la fel de lansat ca Torje si compania, asa ca se poate spune ca avem de-a face cu un adevarat derby al grupei D.

Analiza meci Romania – Olanda

De nu mai putin de cinci ori s-au intalnit romanii cu olandezii din 2005 incoace, palmaresul nostru fiind unul chiar decent, cu o victorie, un egal si trei infrangeri. Ne amintim cu totii de golul lui Goian din 2007, care ne-a adus calificarea la Euro 2008, dar nu se poate spune ca avem vreun ascendent moral in fata olandezilor, acestia invingandu-ne la pas in 2008, cu 2-0.

Se poate spune insa ca noi nu avem nimic de pierdut, spre deosebire de o echipa care a dezamagit la Euro 2012 si este acum sub presiunea presei din Olanda. Se mai poate spune si ca diferenta de valoare dintre cele doua loturi nu este atat de mare precum poate parea pe hartie, oaspetii nostri de astazi fiind privati de serviciile starurilor Robben si Sneijder.

Sigur, nu vor lipsi Van Persie si Van der Vaart, dar evolutiile lui Tamas, Goian, Rat, Grozav sau Marica impotriva Turciei ne dau speranta ca vom putea sa-i blocam pe adversarii nostri si chiar sa le dam lovitura de gratie.

Cote pariuri Romania – Olanda

Cota la victorie a „tricolorilor” a coborat constant dupa succesul de la Istanbul de vinerea trecuta, ajungand acum la Gamebookers la un 4,75 mult mai aproape de adevar decat 6-6,50-ul de acum niste zile.

In continuare, olandezii sunt mari favoriti, cu 1,72, dar daca ne uitam si la cota de la egal (3,60), putem sa spunem fara dubiu ca Gamebookers se asteapta la un meci echilibrat.

Ca de obicei, am selectat cateva pariuri speciale din oferta bookmakerului online, fiecare din acestea fiind insotit de o anumita cota de incredere:

  • pauza sau final X – cota 1,72 (incredere 6/10)
  • peste 5,5 cornere pentru Olanda – cota 1,75 (incredere 5)
  • sub 2,5 goluri in meci – cota 1,91 (incredere 5)
  • sansa dubla 1X – cota 2,05 (4/10)
  • sansa dubla 1X la pauza – cota 1,50 (incredere 6)
  • Romania marcheaza cel putin o data – cota 1,50 (incredere 4)

 

S-ar putea sa-ti placa si:

Comentariile sunt inchise.