Criteriul Kelly la nivel practic si teoretic

Nota articolului: 9.6 / 10 din 3 voturi

criteriul kelly

Cea mai comuna problema intalnita in randul pariorilor online este lipsa de disciplina si de rabdare. Ce-ar fi daca un parior online si-ar stabili clar tehnicile de pariere, bugetul si mai mult de atat, datorita criteriului Kelly, suma precisa pe care sa o investeasca?

Casele de pariuri se bazeaza pe emotii si decizii luate la intamplare. Lupta pentru castigurile tale, folosind Criteriul Kelly!

Afla ce este si cum te ajuta Criteriul Kelly in pariurile online

Fundamentat de catre John Larry Kelly junior in anul 1956, Criteriul Kelly, in pariurile online, reprezinta stabilirea clara a bet-ului (a mizei) pe care trebuie sa o plasati pe un anumit pariu – tehnica ce nu va ajuta neaparat sa castigati la pariuri online, ci mai ales sa investiti banii cat mai sigur posibil, evitand momentele in care te poti trezi fara fara nici un ban in buzunar. Probabil nici nu mai este nevoie sa explicam de ce cunoasterea Criteriului Kelly este vitala pentru experianta ta de parior online.

Totusi, Criteriul Kelly nu poate fi aplicat corect 100% de toata lumea pentru ca, in calculul respectiv, una dintre variabile o reprezinta sansele ca un anumit eveniment sportiv sa aiba loc. Spre exemplu, care sunt sansele ca Dinamo sa castige cu Steaua in urmatorul meci? (sau invers). Tocmai din acest motiv Criteriul Kelly nu este recomandat amatorilor. Totusi, comparativ cu parierea online spontana, la emotii, nu are cum sa dauneze prea mult!

Cum se aplica Criteriul Kelly – atat teoretic cat si practic

In primul rand – Variabilele folosite de criteriul Kelly sunt: C = Cota alocata de casa de pariuri, P% = Procentul alocat din bugetul stabilit, prob = probabilitatea stabilita de tine ca acel eveniment se va intampla, “/” = impartit, “>” = mai mare.

Atentie (1)! Daca atribuiti o “prob” de 40%, atunci integrati in formula variabila 0.40 (pentru ca prob se imparte la 100 mereu). Atentie (2)! Rezultatul final, P%, se inmulteste cu 100 si astfel se stabileste procentul pe care trebuie sa-l joci.

In al doilea rand – Criteriul Kelly se aplica doar atunci cand cota este una valoroasa – la fel, valoarea unei cote valoroase se calculeaza conform formulei: C>1/prob

In sfarsit, aplicarea Criteriului Kelly! Formula este urmatoarea:

P%=(prob*C-1) / (C-1)

Respectand legenda de mai sus si aplicand un calcul matematic elemantar, aflati procentul din buget pe care puteti sa-l alocati pentru respectivul eveniment. Nu este deloc greu sa-ti maresti sansele de castig la pariurile online, iar Criteriul Kelly este chiar usor de aplicat. De ce sa nu o faci? Comentarii si completari mai jos!

Incepe acum si incearca Criteriul Kelly la pariuri cu bonusul de 200 de RON pentru primul depozit.

S-ar putea sa-ti placa si:

Comentarii

  1. […] multa rabdare si bani de investit. Nu este usor sa joci la sigur folosind strategii precum “Criteriul Kelly”, “intuieste urmatorul gol”, “fara autogol” etc pentru ca, in general, strategiile cer […]