Formatul cotelor la pariuri

Nota articolului: 9.6 / 10 din 3 voturi

Formatul cotelor la pariuri

Formatul cotelor la pariuri

Astazi vom vorbi despre un subiect mai putin dezbatut si anume formatul cotelor la pariuri. Chiar daca pare un mic detaliu, acesta poate atrage, respectiv alunga multi potentiali clienti ai unei case online.

In Europa, cel mai cunoscut si intalnit format este cel al cotelor zecimale. Acesta este sub forma unui numar urmat de una, doua, ocazional 3 zecimale (exemplu: 1.9; 1.95; 1.975). Acestea sunt si cele mai usor de manuit cote de catre pariori, cel putin de catre cei europeni, operatiile matematice fiind simple. In acest caz, calculul potentialului profit (miza*cota-miza) este destul de simplu. Spre exemplu, daca valoarea cotei este 1.7, iar miza 100, potentialul profit este 100*1.7 – 100 = 170 – 100 = 70. Destul de simplu, nu?

Nu la fel se poate spune despre formatul cotelor la pariuri in mod american sau fractional.

Dupa cum probabil v-ati dat seama, formatul american este preferat de americani. Aceste cote pot fi negative (ex:-300) sau pozitive (ex: +300). In cazul cotelor pozitive, folosind exemplul de mai sus inseamna ca daca veti paria 100$ veti avea un profit 300$. Daca este o cota negativa, inseamna ca profitul potential este mai mic decat miza. Exemplul de mai sus ne arata ca trebuie sa pariati 300$ pentru a avea un castig de 400$, sau, cu alte cuvinte, sa aveti profit de 100$.

Nu rata bonusul de 900 RON oferit de 10Bet pentru prima inregistrare!

Formatul cotelor la pariuri poate fi, de asemenea, fractional.

Acest format este preferat in special de britanici, fiind de tipul 1/2, 1/3 etc. . Este ceva mai complicat decat cel european, dar mai simplu fata de cel american, cel putin in opinia noastra. Pentru a calcula castigul potential, inmultiti miza cu aceasta cota fractionala. De exemplu, daca veti miza 100$ pe o cota de 1/3, profitul va fi 100* 1/3 = 33.3$.

Sigur, casele de pariuri europene, care sunt o multime in domeniul online, prefera formatul european al cotelor. Insa sunt si anumite case care ofera posibilitatea de a vedea cotele in format european, american sau fractional. Una dintre ele, dar si una dintre cele mai bune, in opinia noastra, in ceea ce priveste oferta de pariuri sportive, dar nu numai, este 10Bet.com. Puteti schimba optiunea de schimbare a formatului cotelor in partea de sus, imediat sub sectiunile principale (sporturi, virtuale, cazino etc.).

S-ar putea sa-ti placa si:

  • Multiple imbunatatite Unibet Daca doriti sa profitati la maximum de anumite evenimente sportive, dorind sa gasiti cele mai bune cote, nu este nevoie sa cautati "n" site-uri. Gasiti asta la . Sigur, este adevarat […]
  • Conditii rulaj bonus pariuri Un avantaj major al caselor de pariuri online fata de cele offline este acela de bonus la prima inregistrare. Acestea pot fi sub forma unor pariuri fara risc sau bonus proriu-zis de […]

Comentariile sunt inchise.