Bilantul violentelor de la EURO 2016

Nota articolului: 9.6 / 10 din 3 voturi

Bilantul violentelor de la EURO 2016

Bilantul violentelor de la EURO 2016

Inaintea Campionatului European, francezii aveau si-asa destule belele, insa in timpul turneului final au survenit altele.

Este vorba despre un val de violenta cum nu s-a mai vazut pana acum la alte turnee finale, create in special de suporterii rusi si cei englezi. Inaintea meciului direct, in timpul lui, dar si la iesirea de pe stadion, cele doua galerii au impartit pumni si picioare, fiind nevoie de interventia in forta a politiei, aceasta nefiind insa atat de prompta precum se astepta.

Dupa aceste lupte de strada UEFA a avertizat ambele formatii ca vor fi descalificate de la EURO daca episodul se va mai repeta. ”Suporterilor” par insa sa nu le pese de acest avertisment, zilele trecute scena repetandu-se, de aceasta data fiind mai putin violenta. De altfel, cativa dintre ”lideri” ar fi spus ca s-au deplasat in Franta special pentru aceste batai cu suporterii englezi.

Asta insa nu este tot legat de rusi. Ieri, 6 suporteri, probabil suparati ca au ratat o asemenea bataie la EURO 2016, s-au razbunat pe oameni nevinovati. Astfel, ei au fost arestati in Koln dupa ce au atacat 3 turisti spanioli care imparteau flyere ce promovau anti-rasismul. Unul dintre cei 3 turisti se afla in spital.

Bilantul violentelor de la EURO 2016 in prima saptamana este de 116 arestari, 3 deportari si 5 excluderi pe viata din Franta.

Conform irishexaminer, in acest moment nu mai putin de 6 persoane se afla in spital in urma incidentelor dintre rusi si englezi. Anglia este deja calificata in optimi, acolo unde s-ar putea intalni cu Romania. Rusia are un punct dupa doua meciuri si doar o victorie cu Tara Galilor i-ar asigura locul in optimi. 

Bilantul violentelor de la EURO 2016 este deja unul foarte mare si nu a trecut decat o saptamana.

Sigur, la turneul final au mai fost cateva incidente intre polonezi si nord-irlandezi, ucrainieni si germani sau stelisti si dinamovisti. Niciunul nu a avut amploarea celor din Marseille, unde au avut loc luptele de strada dintre englezi si rusi.

S-ar putea sa-ti placa si:

  • EURO 2016 Tara Galilor Tara Galilor va paricipa pentru prima data la un Campionat European, grupa din care face parte nefiind chiar atat de grea. Aceasta se afla, per total, la al doilea turneu final, dupa ce […]
  • EURO 2016 Slovacia Slovacia se afla pentru prima oara la un Campionat European, fiind interesant de urmarit prestatia ei. Nationala antrenata de Jan Kozak se afla pe locul 19 in clasamentul UEFA, imediat […]

Comentariile sunt inchise.