Calendarul Jocurilor Olimpice de la Rio

Nota articolului: 9.6 / 10 din 3 voturi

Calendarul Jocurilor Olimpice de la Rio

Calendarul Jocurilor Olimpice de la Rio

Dupa cum ne-am obisnuit la ultimele editii, primele meciuri de fotbal la Jocurile Olimpice se vor desfasura inaintea ceremoniei de deschidere, care va avea loc la Maracana pe 5 august, dupa ora locala si 6 august dupa ora noastra.

Cat despre ceremonia de inchidere, aceasta va avea loc pe 21 august, zi in care vor fi decernate ultimele 12 medalii de aur. In total vor fi 306 medalii de argint, 306 de argint si ceva mai multe de bronz, deoarece in sporturile de contact cei ce pierd in semifinale pleaca acasa cu medalia de bronz, neexistand departajare. Sigur, nu este exclus ca doi sportivi sa fie la egalitate perfecta pe podium, astfel impartind aceeasi medalie.

Bonus Unibet 150 RONIa acum bonusul gratuit in valoare de 150 RON oferit de UNIBET!

Calendarul Jocurilor Olimpice de la Rio numara 28 sporturi, numarul disciplinelor fiind 41.

Pe 6 august, in chiar prima zi oficiala a Olimpiadei, vor fi decernate 12 medalii de aur, dintre care 4 la natatie, doua la tir si judo si una la haltere, scrima, ciclism pe pista si tir cu arcul. Minim una dintre ele ar putea fi obtinute de spadasinele din Romania. Conform programului Jocurilor Olimpice, unul pe care il vom publica in curand, prima proba care isi va afla medaliatii va fi cea de pusca la tir feminin, de la 10 m. Conform casei de pariuri Unibet, prima sansa o are chinezoaica Yi Siling, cota ei fiind 1.6, urmata de o alta chinezoaica, Li Du (5.00) si de sarboaica Andrea Arsovic (6.5). Asadar, exista o sansa destul de mare ca prima medalie de aur de la aceste Jocuri Olimpice sa fie cucerita de China.

Ziua din calendarul Jocurilor Olimpice de la Rio in care vor fi decernate cele mai multe medalii de aur este penultima.

Pe 20 august se vor acorda 30 medalii de aur, dintre care 7 la atletism, 4 la canoe, 3 la box, doua la taekwondo si wrestling si una la badminton, baschet, mountain bike, scufundari, fotbal, golf, gimnastica ritmica, handbal, pentathlon, triatlon, volei si polo pe apa. Calendarul Jocurilor Olimpice de la Rio indica faptul ca probele vor incepe la 22:30 aproape in fiecare zi, incheindu-se peste aproximativ 12 ore. Desigur, ne referim la ora Romaniei.

S-ar putea sa-ti placa si:

Comentariile sunt inchise.