Clasament pe medalii detaliat Jocurile Olimpice de vara

Nota articolului: 9.6 / 10 din 3 voturi

Clasament pe medalii detaliat Jocurile Olimpice de vara

Clasament pe medalii detaliat Jocurile Olimpice de vara

La aceste Jocuri Olimpice SUA are de departe cea mai numeroasa delegatie, numarand 555 sportivi.

Nu atat acest aspect, cat mai ales valoarea sportivilor ii recomanda pe americani ca favoriti la obtinerea celor mai multe medalii de aur. Si casa de pariuri Unibet este de aceeasi parere, oferindu-le cota 1.17 la castigarea competitiei. De altfel, SUA a castigat Jocurile Olimpice in majoritatea editiilor de pana acum, avand, in mod evident, cel mai mare numar de medalii, atat de aur, cat si per total.

Vom incepe acest clasament pe medalii detaliat Jocurile Olimpice de vara cu numarul cel mai mare al medaliilor de aur.

Aici SUA are nu mai putin de 975 medalii, avand sanse foarte mari ca acum sa depaseasca borna de 1 000 medalii de aur. Pe locul secund, la distanta mare, este fosta Uniune Sovietica, aceasta avand 395 medaliati cu aur. Marea Britanie completeaza podiumul, ea avand 235 medalii de aur. Ocupanta pozitiei a patra in mod cert va fi schimbata in urma acestor Jocuri Olimpice. Momentan pe 4 se afla Franta, cu 203 medalii de aur, urmata de Germania si China cu 201 medalii.

Bonus Unibet 150 RONIa acum bonusul gratuit in valoare de 150 RON oferit de UNIBET!

La aceasta Olimpiada China se asteapta la peste 30 medalii de aur, Franta putand fi egalata sau chiar depasita la numarul celor mai stralucitoare medalii inca din prima zi, cand se vor decerna 12 medalii de aur. Locul 6 in acest clasament al medaliilor de aur este ocupat de Italia, cu 199. Cat despre Romania, aceasta a obtinut 88 medalii de aur, clasandu-se pe 15.

Clasamentul tuturor medaliilor obtinute la Jocurile Olimpice este aproape neschimbat fata de cel de mai sus. Astfel, SUA este prima, cu 2 393 medalii, urmata fiind de fosta Uniune Sovietica, totalul ei fiind de 1 010 medalii. Podiumul este completat de Marea Britanie, cu 772 medalii. Diferenta dintre Germania, clasata pe 4 si Franta, clasata pe 5, este de doar 9 medalii. Romania se afla pe locul 14, la egalitate cu Finlanda, fiecare obtinand 301. Greu de crezut ca Romania poate pierde locul 15 in urmatoarele editii de Jocuri Olimpice. 11 sunt natiunile care au obtinut o singura medalie de bronz in istoria Jocurilor Olimpice. In total avem 144 tari ce au obtinut minim o medalie la Olimpiada.

Acest clasament pe medalii detaliat Jocurile Olimpice de vara s-a alcatuit si separat, unul fiind pentru atleti si altul pentru atlete, clasament pe care il consideram destul de interesant.

In clasamentul atletilor, SUA conduce detasat, avand 1 711 medalii, dintre care 705 de aur. Ea este urmata de URSS, cu 706 medalii, dintre care 282 de aur si de Marea Britanie, cu 544 medalii, 167 fiind de aur. Romania se afla pe 21 in clasamentul medaliilor totale la masculin, cu 143, dintre care 29 de aur.

In clasamentul pe medalii la feminin, SUA este lider, insa nu atat de evident ca in precedentele clasamente. Americancele au 584 medalii, dintre care 238 de aur. Ele sunt urmate de chinezoaice, acestea avand 268 medalii, 110 fiind de aur si de URSS, cu 261 medalii, dintre care 95 de aur. Romania este mult mai harnica la feminin decat la masculin, clasandu-se pe 8 cu  153 medalii, dintre care 58 de aur. Cu siguranta insa ca la aceste Jocuri Olimpice lotul olimpic feminin al Romaniei va fi depasit de cel al Marii Britanii, care are doar doua medalii mai putin.

La aceasta editie Unibet anticipeaza ca SUA va castiga aproximativ 42 medalii de aur, iar China 34 medalii de aur. Cat despre Romania, aceasta casa de pariuri ofera cota 1.75 pentru a castiga mai putin de doua medalii de aur. Ele ar putea fi obtinute, insa este greu de crezut.

S-ar putea sa-ti placa si:

Comentariile sunt inchise.