Mai mult de 100 atleti rusi au fost gasiti dopati

Nota articolului: 9.6 / 10 din 3 voturi

Mai mult de 100 atleti rusi au fost gasiti dopati

Mai mult de 100 atleti rusi au fost gasiti dopati

Delegatia Rusiei cuprindea la inceputul acestei luni un lot format din 387 sportivi, multi cu sanse la medalii, mai ales in atletismul feminin.

In ultimele luni a fost insa o intreaga discutie privind foarte multi atleti din tabara rusa care s-au dopat, folosind anumite siretlicuri in speranta de a nu fi descoperiti, Comitetul Olimpic Rus urmand sa-i acopere. ”Smecheria” nu le-a iesit, Comitetul Olimpic International suspendand intreg lotul format din 67 atleti.

Saptamana aceasta alti atleti rusi care urmau a concura la canoe, sailing, natatie si pentatlon modern, inclusiv un medaliat cu aur au fost exclusi de la Olimpiada. Astfel, nu mai putin de 105 sportivi rusi au fost depistati pozitivi pana acum si vor rata Jocurile Olimpice. Presedintele Vladimir Putin s-a aratat profund nemultumit de aceasta decizie, insa nici chiar Putin nu ii va mai putea salva pe cei 105 sportivi interzisi.

Pentru ca mai mult de 100 atleti rusi au fost gasiti dopati, se zvonea ca intreg lotul de 387 sportivi va fi exclus de la Olimpiada.

Au fost cateva discutii si pe aceasta tema, Comitetul Olimpic European parand, la un moment dat, sa fie de acord cu aceasta idee care, pana la urma, nu s-a pus in practica. Printre cei 105 atleti se numara si cativa care aveau sanse mari la medalii. Ne referim in primul rand la Alexander Dyachenko, campion olimpic in 2012 la kayac-canoe, in proba de 200 metri dublu.

Cinci canoisti rusi au fost depistati pozitiv, Federatia Internationala de Canoe interzicand inlocuirea lor cu alti sportivi in acele probe.

Raportul McLaren, care tine evidenta sportivilor gasiti dopati, a mai numit 7 participanti la sailing si doi la pentatlon modern, unul dintre cei doi avand, oricum, sanse minime de participare, calificandu-se in postura de rezerva.

Bonus Unibet 150 RONIa acum bonusul gratuit in valoare de 150 RON oferit de UNIBET!

Mutandu-ne la wrestling, dublul campion mondial Viktor Lebedev nu a fost eligibil pentru a se califica la Olimpiada din cauza ca a fost gasit dopat in urma cu 10 ani, informeaza firstpost.

Mai mult de 100 atleti rusi au fost gasiti dopati , printre ei numarandu-se si 7 inotatori. Cea mai mare pierdere este reprezentata de campioana mondiala la 100 m fluture, Yulia Efimova. Probabil ca vor fi cativa dintre cei 105 atleti care vor contesta aceasta decizie, insa problema ar fi lipsa de timp pana la Jocurile Olimpice. Lista finala de 282 sportivi rusi nu a fost inca aprobata, existand posibilitatea de a mai vedea cativa atleti suspendati, daca se constata ca acestia nu au facut controlul anti-doping in afara Rusiei.

In ciuda numerosilor sportivi gasiti dopati, Rusia este cotata de catre Unibet cu sansa a patra la obtinerea celor mai multe medalii de aur si, implicit, a castigarii competitiei.

Sursa: firstpost

S-ar putea sa-ti placa si:

Comentariile sunt inchise.