Sportivii care au cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice

Nota articolului: 9.6 / 10 din 3 voturi

Sportivii care au cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice

Sportivii care au cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice

Cu o zi inaintea Ceremoniei de deschidere, suntem curiosi sa vedem sportivii care au cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, dar si care au posibilitatea de a mai urca in clasament la acest capitol.

Atat clasamentul celor mai multe medalii olimpice, cat si al celor mai multe medalii de aur este condus detasat de inotatorul american Michel Phelps, care a anuntat ca foarte probabil aceasta va fi ultima sa Olimpiada. Americanul a cucerit 22 medalii la Jocurile Olimpice, dintre care 18 au fost de aur. La Rio acesta va participa la 4 probe: trei individuale si una cu echipa. La casa de pariuri Unibet Phelps are cota 2.00 la cucerirea medaliei de aur atat la 100 m fluture, cat si la 200 m mixt, cota 2.25 la 200 m fluture si 1.3 la 4X100 m.

Bonus Unibet 150 RONIa acum bonusul gratuit in valoare de 150 RON oferit de UNIBET!

In clasamentul medaliilor de aur, pe locul secund se afla un alt american. Este vorba despre atletul american Ray Ewry, care a concurat la inceputul secolului trecut, cucerind 10 astfel de medalii. Cei doi americani sunt urmati de 4 sportivi cu 9 medalii, niciunul nefiind insa in activitate.

Referindu-ne la clasamentul in care se afla sportivii care au cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, mai sus am stabilit ca Phelps se afla pe primul loc, cu 22 medalii.

Americanul este urmat de gimnasta din fosta Uniune Sovietica Larisa Latynina, ultima medalie olimpica a sa din cele 18 fiind obtinuta in 1964. Ultimul loc de pe podium este ocupat tot de un sportiv din fosta Uniune Sovietica. Este vorba despre gimnastul Nikolay Andrianov, cu 15 medalii, ultima cucerita in 1980. 

Am descoperit insa si un clasament in care pe pozitiile fruntase figureaza si un roman. Este vorba de canotoarea Elisabeta Lipa, care se afla intre cei 5 sportivi care au obtinut cel putin o medalie in 6 editii ale Jocurilor Olimpice. Dintre cei 5, nimeni nu va participa la aceasta editie. Olandeza Anky van Grunsven putea fi prima care sa obtina medalii la 7 Olimpiade, insa aceasta a refuzat sa participe la calificarile pentru Rio.

Daca va cuceri minim 3 medalii de aur aici, americanul Michael Phelps va ajunge la 4 editii in care a reusit acest lucru. Daca Usain Bolt va face asta, va fi cea de-a treia Olimpiada in care jamaicanul va cuceri 3 medalii olimpice de aur. 

Sursa: olympstats

S-ar putea sa-ti placa si:

Comentariile sunt inchise.