Ordinea de intrare la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Nota articolului: 9.6 / 10 din 3 voturi

Ordinea de intrare la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Ordinea de intrare la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Mai sunt doar cateva ore pana la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, aceasta incepand la ora 2:00, transmisa fiind de TVR 1.

Spectacolul va dura aproximativ 5 ore, natiunile urmand a intra dupa primele doua ore. Prima care va intra in arena va fi Grecia, tara care a inventat Jocurile Olimpice si care la aceasta editie va fi reprezentata de 95 sportivi. Apoi, ordinea de intrare la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va corespunde alfabetului, natiunile fiind pronuntate in braziliana. Asta, in afara gazdei Brazilia, care va intra ultima.

Una dintre consecintele acestui fapt este aceea ca Germania va intra a cincea pe stadionul Maracana, acolo unde se tine ceremonia de deschidere. Nemtii vor avea 425 sportivi, portdrapel fiind jucatorul de tenis de masa Timo Boll.

Cea mai mare delegatie la aceste Jocuri Olimpice o va avea SUA, care va numara 555 sportivi, acestia intrand in stadion cu numarul 69, portdrapel fiind Michael Phelps, sportiv care si-a adjudecat, de departe, cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice. SUA este cotata cu 1.15 de Unibet la castigarea celor mai multe medalii de aur  aici. La polul opus, cea mai mica delegatie este formata dintr-un singur sportiv. Este vorba de Tuvalu, reprezentata prin atletul Etimoni Timuani, care va concura la proba de 100 metri. Daca doriti sa-l vedeti, sa spunem ca Tuvalu va fi natiunea cu numarul 194 care va intra pe stadion.

China, singura natiune care a demonstrat ca se poate bate cu SUA pentru castigarea celor mai multe medalii de aur la Jocurile Olimpice, va intra in arena cu numarul 44. Chinezii numara 413 sportivi, portdrapel fiind floretistul Lei Sheng. Conform casei de pariuri Unibet, China are cota 5.00 la castigarea celor mai multe medalii de aur la aceste Jocuri Olimpice.

Ordinea de intrare la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice spune ca Franta va avea numarul 76.

Francezii au 395 sportivi aici, portdrapel fiind judoka masculin Teddy Riner. Cateva minute  mai devreme, cu numarul 67, va intra Spania, al carui portdrapel il va tine tenismenul Rafael Nadal. Spaniolii au 306 sportivi la aceste Jocuri Olimpice. Un alt tenismen, Andy Murray, va fi portdrapelul Marii Britanii. Aceasta va intra pe stadion cu numarul 81, delegatia numarand 366 sportivi.

Momentul mult asteptat de noi este insa intrarea pe stadion a Romaniei. Ea se va produce destul de tarziu, probabil in jurul orei 5:15-5:30, fiind natiunea cu numarul 157 care va pasi in scena. Delegatia numara 97 sportivi, portdrapel fiind gimnasta Catalina Ponor, care a cucerit 3 medalii olimpice de aur, una de argint si una de bronz si speram sa nu se opreasca aici. Sa spunem ca 206 natiuni sunt prezente la aceste Jocuri Olimpice.

S-ar putea sa-ti placa si:

Comentariile sunt inchise.