Pariu Alphabet - exemple si explicatii.

Ce este pariul Alphabet si cum functioneaza?

Pariul de tip Alphabet poate fi privit ca dintre pariurile destepte pe care le poate aborda orice client al caselor de pariuri, online sau offline. Si asta in special pentru ca ne permite sa asezam pariurile in care avem incredere mai mare in locuri in care conteaza mai mult, iar pe cele mai riscante in locuri care conteaza mai putin.

Ia acum bonusul de 150 RON oferit de Unibet pentru primul tau depozit!

Pariu Alphabet explicat in detaliu

Partea complicata aici e modul in care se intampla combinatiile. In primul rand trebuie sa spunem ca avem in fata noastra nici mai mult nici mai putin 6 evenimente care vor fi combinate in 26 de pariuri. In primul rand cele 6 evenimente sunt impartite in doua jumatati, unde fiecare formeaza un Patent.

Acum trebuie sa explicam ce inseamna un patent. Un patent e un pariu care e format din 3 evenimente unde se fac toate combinatiile posibile, 3 duble, 1 tripla si 3 simple. In total 7 pariuri.

Asadar, sa revenim! Avem cele 6 evenimente ale pariului Alphabet impartite in doua jumatati, primele 3 (pariurile 1,2,3) si ultimele trei (pariurile 4,5,6), unde fiecare din ele formeaza un patent. Fiecare patent compune 7 pariuri, doua patente inseamna 14 pariuri. Simplu, nu? Apoi pariurile din mijloc (2,3,4,5) formeaza un Yankee, care, la randul sau, aduna 11 pariuri si, in final, un pariu simplu cu toate cele 6 evenimente.

Pozitiile preferate in pariu Alphabet

Intrebarea de baraj care se pune este urmatoarea: care sunt pozitiile preferate? Sau, mai precis, unde punem meciurile in care avem cea mai mare incredere? Meciurile preferate se pun pe pozitiile 2,3,4,5 pentru ca ele intra in Yankee si pot adduce profit mai mare, deci sunt mai importante. Iar pe pozitiile 1 si 6 raman pariurile mai putin sigure pentru castig extra.

Spre deosebire acest tip de pariu va returna castig chiar daca un singur eveniment sa va termina cu rezultatul pronosticat dar pentru a nu pierde banii sau pentru a a avea si castig, trebuie sa ai o cota foarte mare. De exemplu, daca se joaca un euro per pariu, avand 26 de pariuri vom avea o risipa totala de 26 Euro. Asta inseamna ca, daca un singur eveniment e castigator, acel eveniment va trebui sa aiba cota 26 pentru a nu pierde banii. Pentru a returna si profit acea cota trebuie sa fie chiar mai mare.

In general, pariorii joaca acest sistem pe idea ca vor “prinde” 5 sau 4 din pariurile jucate. In principal pariorii profesionisti isi fac sperante de la Yankee-ul care intra in compozitia pariurilui de tip Alphabet. Aia e esenta acestui tip de pariu. Daca mai “iese” inca un pariu Acela va aduce un castig extra.

Concluzia este ca poti juca acest tip de pariu cu 4 meciuri sigure si doua surprize. Se foloseste foarte mult la cursele de cai, fiind inclus in oferta principalelor agentii online, printre care si Unibet, a carui meniu de pariere prevede o gama variata de pariuri pe aceasta disciplina sportiva.