Pariu handicap asiatic - exemple si explicatii.

Ce este pariul cu handicap asiatic?

Pariul cu handicap asiatic este un tip de pariu relativ nou aparut pe piata, care elimina din start posibilitatea ca un meci sa se incheie la egalitate, in sensul in care, prin intermediul, sau se vor crea cote egale pentru celelalte rezultate posibile ramase (1 sau 2). Aceste pariuri pot fi realizate inclusiv si pe oferta meciurilor pana la pauza. Plasarea unui pariu handicap asiatic va ofera totodata alternativa la pariurile tip LAY de la principalele case de pariuri tip exchange (vezi Betfair), dar si la cele cu sansa dubla intalnite in general la agentiile de cartier.

Ia acum bonusul de 150 RON oferit de Unibet si incearca acest tip de pariu!

Exemplu de pariu handicap asiatic

Pariu handicap asiatic

Sa presupunem ca Chelsea Londra intalneste in FA Cup o echipa dintr-o liga inferioara Premier League. Sa spunem Wimbledon, din League Two. In acest caz, chiar daca va evolua cu jucatorii de rezerva, Chelsea va fi inca din start mare favorita la castigarea meciului. Prin urmare, cotele oferite de casele de pariuri vor fi de 1.10, maxim 1.15. Si cum bifarea unui pariu de 100 EUR pe o cota de 1.10, pentru a ridica 10 EUR, nu prezinta prea mare interes pentru pariori, fie ei incepatori, de nivel mediu, de profesionisti nici nu mai spunem, apare in scena pariul cu handicap asiatic. La astfel de cote, handicapul asiatic va fi situat undeva pe la +2.5 pentru Wimbledon, respectiv -2.5 Chelsea. In traducere libera, pariorii vor avea parte de cote vizibil mai mari, egale in unele cazuri, dar si Chelsea trebuie sa invinga la un scor mai confortabil decat un 1-0 sau chiar 2-0.

Din start, virtual, meciul va incepe cu urmatorul scor: Chelsea Londra 0 - Wimbledon 2.5. Spre deosebire de cotele de mai sus, in care Chelsea primea 1.10, brusc, acestea ajung la 1.90, indiferent ca pariati pe Chelsea (-2.5) sau, dimpotriva, ca Wimbledon va reusi sa acopere fara niciun fel de probleme handicapul de 2.5 goluri oferit pentru a echilibra cotele si, implicit, pentru a elimina inca din start posibilitatea ca meciul sa se incheie la egalitate, virtual vorbind.

Pariu handicap asiatic - Avantaje

Popularitatea handicapurilor asiatice creste vazand cu ochii, in conditiile in care, e drept, si casele de pariuri au inceput sa puna mare accent pe ele. Motivul este unul extrem de simplu. Pariorilor nu le place sa porneasca cu ideea ca au 33,33% sanse de castig, asa cum se intampla in cadrul pariului clasic, unde aveam semnele 1, X si 2. Jucatorii doresc sanse de 50-50, mai mult sau mai putin, pe majoritatea meciurilor de fotbal din oferta. Si nu numai fotbal, caci pariul cu handicap asiatic se aplica cu succes si in alte sporturi - vezi baschet (handicap puncte, total puncte), tenis (handicap game-uri, total game-uri, handicap seturi), hochei, s.a.m.d.

Un alt avantaj al pariului cu handicap asiatic consta in faptul ca poti castiga chiar daca echipa pe care ai pariat incheie la egalitate sau a pierdut. La un handicap generos, precum este cel prezentat mai sus, in cazul in care ati pariat pe Wimbledon (+2.5), puteti sta relaxati chiar si atunci cand scorul este de 1-0 in favoarea lui Chelsea. La 2-0, situatia se complica putin, insa in cazul in care "albastrii" nu mai puncteaza inca o data in poarta lui Wimbledon, pariul va fi declarat castigator.

Tipuri de pariuri handicap asiatic

In functie de diferenta de valoare dintre cele doua adversare, handicapurile asiatice pot fi:

Astazi, majoritatea caselor de pariuri ofera pariuri cu handicap asiatic. UNIBET are in meniul de pariere, probabil, cea mai variat oferta in acest sens.