Pariu Tip Patent - exemple si explicatii.

Patent, spre deosebire de alte tipuri de pariuri, e un pariu combinat pe care se joaca 3 evenimente, si e menit sa returneze ceva chiar daca un singur eveniment e castigator. Problema castigului, in cazul in care un singur eveniment e castigator, e aceea ca in acest caz cota evenimentului castigator trebuie sa fie mare undeva peste 7.

Iata in cele ce urmeaza pot fi insirate combinatiile! Avem un total de 3 evenimente, care sunt combinate in 3 duble, 1 tripla si 3 simple. In total 7 pariuri. Daca jucam 1 Euro per pariu, suma totala a Patent-ului ajunge la 7 euro. De aici rezulta si faptul ca, daca un singur eveniment e castigator, avem nevoie de o cota mai mare de 7 pentru a nu fi in pierdere sau pentru a returna chiar si profit.

Ia acum bonusul de 150 RON oferit de Unibet si incearca acest tip de pariu!

Diferente intre pariu tip Patent si combo clasic

Aceste tipuri de combinatii isi au originea in special in pariurile la cursele de cai, pentru ca in acel domeniu cotele sunt mai mari. De exemplu. la pariul de tip Patent, daca joci cote de 1.3 si ies toate trei, ai un castig mai mic daca aplici pentru o tripla simpla. Sa facem calculele. Pe un patent cheltuiesti 7 Euro la un pret de 1 Euro per pariu, pentru ca avem trei pariuri. Un patent cu 3 evenimente la o cota de 1,3 cu 1 Euro per pariu va returna 11.17 Euro. Daca joci o tripla simpla cu aceleasi trei evenimente, ai un castig de 15,37. Cu alte cuvinte, o suma cu patru euro mai mare, care incepe sa se simta din plin in momentul in care rulati sume mari.

Concluzii la pariul tip Patent

Aici cineva ar putea spune ca la patent iti iese ceva si daca pierzi un eveniment chiar si la o cota de 1,3. La o cota de 1,3 daca pierzi pe un singur eveniment primesti inapoi 4,29 euro. Merita? Nu prea cred. Ca sa iesi castigator daca pierzi pe pronosticul unui singur eveniment, trebuie sa nu ai cote mai mici de 1,9. Deci da, daca ai 3 cote de 1,9 si ai mare incredere in ele si vrei sa fii mai sigur merita sa joci un Patent. Altfel nu prea merita sa joci un patent. Mai bine joci o tripla simpla.