Pariuri Acumulator - exemple si explicatii.

Sisteme cu pariuri acumulator explicate

Un pariu acumulator (cumulativ sau pariu multiplu) e un pariu care insumeaza 4 sau mai multe selectii pe un singur cupon.

Am folosit termenul "insumeaza" pentru ca, daca uzitam "combinatii", se putea intelege cineva ca ar putea exista vreun fel de sistem si nu e cazul aici. Deci, in esenta e un cupon la care se joaca dupa regula “totul sau nimic”. TOATE evenimentele jucate trebuie sa fie castigatoare la final. Daca un singur eveniment are alt rezultat decat cel pariat, tot pariul e pierdut.

Ia acum bonusul de 150 RON oferit de Unibet si incearca acest tip de pariu!

Mirajul sistemului pariuri acumulator

Pariuri acumulator

Partea buna e ca suma castigata e foarte mare. De obicei functioneaza bine cu cotele mai mici, unde riscurile nu sunt asa mari. De obicei merge foarte bine in plin sezon, cand ai multe sporturi si sunt multe meciuri cu favoriti clari. In loc sa marim riscurile individual la fiecare eveniment, putem sa marim riscurile per tichet.

Tot un pariu acumulator e si atunci cand jucam de exemplu 6 evenimente pe un bilet si alegem sa le organizam in combinatii de cate 5 sau 4, astfel incat daca un meci sau doua merg prost, sa nu pierdem toti banii.

Intrebare care se pune e: daca riscurile sunt asa de mari, de ce ar paria cineva in felul asta? Pentru ca, folosind un asemenea tip de pariu, puteti CASTIGA o suma mare JUCAND banii putini. Singurul mare dezavantaj e ca, la sfarsitul zilei, o sa fiti foarte foarte dezamagiti daca ati pierdut din cauza unui singur meci. Senzatia e ca si cum ai fi pierdut suma finala de pe bilet, si nu suma jucata.

Problema la pariurile de tip acumulator e ca de multe ori oamenii nu reusesc sa identifice riscurile, sau nu-i lasa lacomia. Dupa ce trec de o anumita cota finala oamenii realizeaza ca orice adauga pe bilet creste cota finala foarte mult si tentatia de a adauga inca un meci e foarte mare. In plus, cand cantaresc probabilitatea de a pierde, oamenii se uita doar la probabilitatea rezultatelor individual, nerealizand cat creste riscul per ansamblu.

Cred ca din punct de vedere psihologic este cel mai complicat tip de pariu. Cele mai multe povesti pescaresti despre pariuri sunt legate de astfel de pariuri. Unele dintre ele au ajuns pe internet. In acelasi timp, insa, sunt si foarte multe povesti de succes legate de astfel de pariuri acumulator. Asta in general se datoreaza faptului ca la astfel de pariuri castigurile pot fi enorme la o suma foarte mica jucata. Si atunci cand nu iese din cauza unui singur gol sau din cauza ca arbitrul nu a validat un gol valabil, frustrarile sunt mari.

Sisteme cu pariuri acumulator

Unele case de pariuri ofera optiunea de a juca tot felul de sisteme cu pariuri de tip acumulator. In special casele de pariuri care au agentii reale, si nu pe internet, ofera posibilitatea de ajuca acumulatori cu baze. In special daca joci mai mult de 20 de meciuri si vrei sa joci niste combinatii de tip pariuri acumulator pentru fiecare meci, care depaseste limita celor 20, trebuie sa ai o baza. Din ce stiu eu regula asta se aplica cel putin la Unibet. Sa joci baze inseamna ca meciurile marcate ca si baze sunt esentiale pentru biletul tau. Daca un meci baza nu se termina cum ai pariat, tot biletul e pierdut.

Problema cu combinatiile de tip pariuri acumulator este ca, daca nu ai cote mari, nu prea merita jucate. Suma totala jucata se imparte la fiecare combinatie si ramai cu o suma microscopica pe fiecare pariu. De obicei pentru a reusi sa faci o combinatie din asta trebuie sa estimezi cam cate meciuri crezi ca ar putea sa pierzi si apoi sa faci o combinatie care sa-ti permita sa pierzi ceva mai multe. Dar sunt multe calcule de facut si depinde foarte mult ce iti doresti, la fel ca la trixie. Aici insa sumele jucate sunt mai mici si cam poti sa iti faci de cap. Ceea ce inseamna ca poti juca mai mult la distractie. Si asta e foarte bine.